Wordpress beyaz sayfa hatası çözümü
  1. Anasayfa
  2. Wordpress

Wordpress beyaz sayfa hatası çözümü

2

Portrait of a nervous young man looking at laptop against white backgroundBlogumu wordpress e taşıdıktan sonra wordpress konusundaki izlenimlerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Wordpress günümüzde google tabanlı blogger/blogspot, joomla gibi rakipleri arasında dünyanın en çok kullanılan blog alt yapısı olarak karşımıza çıkan bir sistem. Ücretsiz olması tabii ki en önemli sebep sayılabilir ama rakiplerinin de ücretsiz olduğunu biliyoruz: bu durumda popüler olmasının en önemli sebepleri olarak kullanımının kolay olması, geniş bir yazılımcı ekip tarafından geliştirilmesi ve bir çok konuda eklenti yazan gönüllü destekleyicilerinin olması gibi sayılabilir. Wordpress bloglarında yaşanan en büyük sıkıntılardan biri ise beyaz sayfa hatasıdır. Bu hata genellikle ana sayfanızda veya admin panelinizde görünür; bu beyaz sayfa hatası sebepleri farklılık arz ettiği gibi çözümü de farklı olabilir. O yüzden aşağıda yazanları sırayla deneyip, Wordpress beyaz sayfa hatası çözümü nü gerçekleştirebilirsiniz.

  • Beyaz sayfa hatasının genelde çıkmasının sebebi, yeni bir eklentinin kurulması olsa gerek. Çoğu kez bir eklenti yükledikten sonra bu hata karşımıza çıkar ve mesela anasayfamızı açamayız. Bu durumun en kestirme iki çözümü var; birincisi son kurduğunuz eklentinin wp-content içerisindeki dosyasının ismini değiştirin. Yine sayfalarda hata varsa eğer ikinci yöntem olarak wp-content içerisinde yer alan eklenti klasörü plugins in adını pung-bank olarak değiştirin. Beyaz sayfa hatası aldığınız sayfayı tekrar açtığınızda eğer sayfa açılırsa (yine hata kodları ekranda gözükebilir onları kaale almayın) demek ki sorun eklenti yüzünden olmuş demektir. Hemen eklentiler kısmınızı açarak tek tek pasif hale getirin kurduğunuz eklentileri ve böylelikle hangi eklentiden dolayı sorun olmuşsa onu tespit edin ve onu artık kullanmayın veya eklentiyi yazan kişi veya kişilerin sayfasında bu konuda araştırma yaparak sorunu daha derinlemesine çözebilir ve hatta alternatif başka benzer eklenti bulup deneyebilirsiniz.
  • Bazen beyaz sayfa hatası yüklenilen yeni temadan veya eklentilerin tema ile uyumsuzluğu neticesinde oluşabilir. Bu durumda temayı kullanmamak, tema konusunda benzer hataları alanlar aracılığıyla sorunu temanın yapımcısının sayfasında araştırmak gibi çözüm arayışında olabilirsiniz.
  • Yukarıdaki iki işlemi yaptığınızda sorunun aslında çözülmesi gerekiyor ama hala devam ediyorsa can sıkıcı bir durum var demektir. Alternatifleri çözümleri de denemekte fayda var; mesela wp-config.php‘yi açarak UTF-8 olarak kayıtlı iseANSI diye değiştirin. ANSI diye kayıtlıysa eğer o zamanda UTF-8 olarak kaydedip tekrar yükleyin. Hala devam ediyorsa üretici resmi sitesinden wordpress sürümünün en son versiyonunu indirip içerisindeki wp-admin ve wp-includes klasörlerini sıfırdan dosyalarınızın üzerine yazdırın yani tekrar yükleyin.
  • Sorun hala devam ediyor mu? O zaman biraz da kodlarla uğraşalım: WordPress dosyalarından wp-inculides/pluggable.php dosyasını açıyoruz ve başına şu kodu ekliyoruz:
<?php ob_start(); ?>
  • Yine beyaz ekran var ise sorunun temel kaynağı hostinginizin php.ini dosyası demektir ve iş sizden çıkmıştır: hemen hosting firmanız ile iletişime geçerek php.ini dosyasınızın safe_mod (yani güvenlik modu) durumu “off” ise “on” olarak değiştirmelerini söyleyin. Bu işlemler sonucunda elbet sorun çözülecektir.

Şöyle bir video da var bu konuda ingilizce ama olsun işinize yarayacaktır. :)

Hala sorun devam ediyorsa, sorun bende değil sizdedir arkadaşlar. Yıkanın, dua edin, bir şeyler yapın artık. :)

  • 0
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Merhaba,

    bilgilendirmeler içim öncelikle çok teşekkür ederim.

    php.ini dosyasınızın safe_mod (yani güvenlik modu) durumunu “on yapmak bize ne sağlayacak?

    Uzun süredir çalışan sitem beyaz ekran alıyor safe mod harici tüm önerileri denedim ve sonuç alamadım.

    Teşekkürler.

    • Adı üstünde güvenli modu açıyorsunuz. Sunucu güvenliğini aktif etmiş oluyorsunuz. Sıkıntı etmez yani. Aslında aktif olması gereken bir özellik. Peki, neden kapatıyorlar bunu sunucu yöneticileri? Sistemlerine güveniyorlar, ekstra olarak sistemin yorulmasını engellemek için kapatıyorlar. ama siz açabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir