İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Facebook Güvenlik Ayarları Değişti

Facebook Güvenlik Ayarları Değişti

Dün itibariyle facebook hesabınıza giriş yaptığınız anda karşınıza bir uyarı gelmiştir herhalde: güvenlik ayarlarınızı güncelleyin diye… Bu uyarının kaynağı şu: facebook daha paylaşımcı olmayı tercih etti. ki bu da benim en çok istediğim özelliklerinden biriydi; mesela bir arkadaş listesi hazırladınız: bir de fotoğraf albümünüz var.. bu albümü sadece bu arkadaş listenize göstertebilirsiniz.. veya profilinizde bulunan bir çok öğeyi bu şekilde ayarlayabilirsiniz. Sonuç olarak ise eğer gerekli ayarlar yapılmazsa, ve kişi neyi kiminle paylaşıcağına karar vermezse girilen her profil güncellemesi ve fotoğraf standart olarak “tüm internetle paylaş” konumunda kalıyor. Artık güncelleme ve fotoğrafların paylaşılabildiği kişilerin alanı hayli genişlemiş durumda. Çünkü bu özelliğin seçenekleri arasına arkadaşlar, arkadaşlar ve onların arkadaşlarına ek olarak tüm internet (cümle alem) da eklenmiş durumda. Tüm internetten kasıt, sadece Facebook kullanıcıları değil, buna google gibi arama motorları ile interneti olan herkesi sayabiliriz: yani cümle internet!

Ama bana kalırsa halen facebook fazla güvenli değil; bu yüzden siz siz olun hiç olmassa bu ayarları doğru yapmaktan şaşmayın!

Size bu konuda bir kaç ipucu da vereyim:

– Eğer gizlilik ayarları bölümüne girdiğinizde tüm ayarları ” eski ayarlar ” yaparsanız ( bu giriş yaptıktan sonra facebook tarafından güvenlik ayarlarınızı yapmanız gerekiyor uyarısına evet dedikten sonra açılan sayfa. ) biraz daha fazla gizli kalmış olursunuz.

– Hiçbirşeye güvenmiyorsanız facebook’ta, ayarlardaki özelliklerden ” sadece arkadaşlarım ” seçeneğini seçmeniz daha mantıklıdır. Bunu tüm hepsinde uygulayın.

Yorum Yap